اکبر باقری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری- تحلیلی نه وار نیوز در خصوص وضعیت آبهای زیرزمینی اظهار داشت: استان زنجان دارای ۷ دشت در قیدار، ابهر، خرمدره، زنجان است که به جز دشتهای ماهنشان و طارم همگی جز دشتهای ممنوعه بوده و وضعیت بحرانی دارند.
وی به تغذیه مصنوعی دشتهای استان اشاره کرد و افزود: تلاش ما این است که آبهای حاصل از بارش باران و برف به سمت حوضچههای تغذیه مصنوعی هدایت شده تا به نوعی سفرههای زیرزمینی تغذیه و تقویت شوند.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان زنجان ادامه داد: احداث سد در استان از اهداف ما است تا بتوانیم سیلابها را جمع آوری کرده تا جذب آبهای زیر زمینی شوند.
وی در خصوص مدیریت منابع آبی گفت: در حالحاضر استفاده ما از آبهای زیر زمینی بسیار زیاد است به طوری که ۹۰ درصد آب شرب در شهرها و روستاها از محل منابع آبهای زیرزمینی است و همچنین ۱۰۰ درصد استفاده کشاورزان ازآبهای زیرزمینی بوده و صنعت نیز ۹۰ درصد از آبهای زیرزمینی استفاده میکند و باید از استفاده از آبهای زیرزمینی فاصله بگیریم و به طرف استفاده از آبهای سطحی برویم.
باقری تصریح کرد: زمانی که بتوانیم سیلابها را مهار کنیم میتوانیم استفاده از آبهای زیرزمینی را کم کنیم.
وی در ادامه به چاههای غیر مجاز اشاره کرد و گفت: یک چاه غیر مجاز هم تهدید جدیدی برای آبهای زیرزمینی است و در ۶ ماهه امسال ۳۴۸ حلقه چاه غیر مجاز مسدود شده است و ۱۲۰ دستگاه هوشمند برای مدیریت آب بر روی چاهها نصب شده است.