عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به کلاهبرداری در پیامرسانهای داخلی، اظهار داشت: در حال حاضر یک سری از کلاهبرداری ها که بیشتر مردم را گرفتار می کند ارسال لینک هایی است که با کلیک در آن لینک ها، یک اپلیکشینی رو گوشی نصب خواهد شد که از طریق آن می توانند به مخاطبین دسترسی پیدا کنند و به همین شکل سلسله مراتب امکان آلوده شدن گوشی های دیگر وجود دارد و در واقع یک ویروس است که از طریق آن می توانند با اکانت جعلی حساب بانکی فرد را خالی کنند.
وی با تاکید بر ضرورت افزایش اطلاعرسانی درباره جرایم کلاهبرداری در پیامرسانهای داخلی، گفت: به مردم توصیه می شود تا به هر پیامی که برایشان ارسال می شود اعتماد نکنند و همچنین دقت در تشخیص پیامهایی که از طرف نهادهایی با تیک آبی ارسال میشوند، بسیار ضروری است.
وی افزود: به پیامرسانها ابلاغ شده است که اقدامات لازم را برای مقابله با حملات فیشینگ انجام دهند. با این حال، تعداد زیادی از کاربران در پیامرسانهای داخلی وجود دارند که یکتای آن ها بیش از ۴۰ میلیون نفر شده است. این امکان برای کاربران وجود دارد که بخشی از مسئولیت بر عهده سازوکار فنی پیامرسان باشد و بخشی دیگر نیز با افزایش آگاهی و اطلاع رسانی به عمومیت است تا مردم با هر پیامی که برایشان دریافت میشود، به ویژه در قالب پیامک، اعتماد نکنند.
زارع پور با بیان اینکه لازم است آگاهی عمومی در این زمینه افزایش یابد، عنوان کرد: مسئولین در پلیس فتا این موضوع را دنبال می کنند و همچنین رسانههای مکتوب، دیجیتال و صدا و سیما باید تبلیغات لازم را صورت دهند تا مردم به پیامهای مشکوک توجه نکنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان تصریح کرد: در حال حاضر، پنجره خدمات ملی هوشمند در حال تبدیل شدن به تنها کانال ارتباطی مردم با دولت است، به طوری که تمامی امور مربوط به دولت و مردم از طریق این پنجره خدماتی انجام میشود.